Tálasné Erika üzente 10 éve

Köszönöm Tünde a választ, mindjárt utána is nézek.

Válasz

Benkő Heni üzente 10 éve

Köszönöm szépen!

Válasz

Krauszné Tünde üzente 10 éve

A végleges állapotról megoszlanak a vélemények, de a 15 hónapos kori röntgent már elfogadják , amikor a tenyésztés szempontjából értékelik a kutyát , egy tenyészrendezvényen.
Egy éves és másfél éves kor közötti röntgennél, ha az érték jó, jelentős romlás és javulás se várható, egy normál tartás és terhelés mellett.

Válasz

Krauszné Tünde üzente 10 éve

Igen , kb. ilyen arányokat saccoltam én is. Héra egy picit sovány, néhány kiló ráférne :) ( bár az állatorvosnak és a munkakutyásoknak ez biztosan jó, kedvelik a látványt) Ezért is tud "repülni" . Nem baj ha lassabban telik be és veszi fel a majdani felnöttkori formáját, hiszem még csak 14 hónapos lesz :)

A minden lábra való sántikálás oka lehet csonthártya gyulladás, aminek a "hirtelen növéshez" kevés köze van. Az állatorvosi szakkönyvek elég szűkszavúan írnak erről, de a humán orvoslás sok segítséget ad :)
http://www.betegsegektunetei.hu/csonthartya-gyulladas-tunetei/
Izomláz, megerőltető mozgás miatt is kialakulhat , ami ugye nem kizárható Hektornál sem. Nem szerencsés alkattal és izomzattal kell lépést tartani Hérával:) Meg a kutya oviban a játszótársakkal:)

Válasz

Benkő Heni üzente 10 éve

Az első kutyámnál a Blackynél 1 évesen közepes volt a DP eredmény,aztán 2 évesen is megnézettem,szerencsére romlani nem romlott az egy év alatt, 12 évig élt és nem voltak fájdalmai,mondjuk rengeteget úsztattam + zöld kagyló kapszulát kapott.

Válasz

Tálasné Erika üzente 10 éve

Nekem is ezt mondta a doki, de a Cézárnál 8 hónaposan derült ki, hogy súlyos DP-s. Szerintem, ha rossz az már látszik, de lehet hogy tévedek.

Válasz

Benkő Heni üzente 10 éve

Hát azt senki nem tudja,hogy igaza van -e az állatorvosnak :)De az ismerősöm kutyája is szinte állandóan sántikál mint Hektor.
Reméljük nem lesz semmi a csípőjével.Ha gondolod,csináltass egy előszűrést.
De úgy tudom,hogy a végleges állapot 15 hónapos korban látszik.
Tünde megírnád,hogy ez igy van-e?Köszi.

Válasz

Tálasné Erika üzente 10 éve

Héra marm: 61 cm, mellkas: 78 cm,
Hektor - 53 cm 73 cm
A hosszukat nem tudtam megmérni, ahhoz segítség kell :)
A legutóbbi mérésnél kb. másfél hete Héra 34 kg, Hektor 23 kg volt. Héra jól néz ki, a bordái kitapinthatók, de nem látszanak, Hektornak látszanak, ha elfekszik vagy úgy fordul.
Héra soha nem sántikált, Hektor sántikál hol az egyik, hol a másik lábára, de főleg a bal hátsóra. Héra DP mentes csípőre, könyökre. Hektort is jó lenne megnézetni, hátha, de remélem nem.

Válasz

Krauszné Tünde üzente 10 éve

Biztosan igaza van az állatorvosnak :) de én csak a látványra reagálok és arra, hogy 7 hetes korától itt a fotója a kutyának. Mellette viszonyítási alapnak Héra, aki saccolva sem kis szuka. Mert nem attól nagy egy kutya, hogy testesnek , gömbölyünek látszik:)

Válasz

Tálasné Erika üzente 10 éve

Most már én is kíváncsi vagyok :) Reggel megmérem őket.

Válasz

Benkő Heni üzente 10 éve

Köszönöm az információt.
De az egyik ismerősömnél a doki vissza vetetett a tápból mert azt mondta,hogy nagyon meghúzta a kutyát.
Nem tudom,hogy milyen magas most Hektor,de megkérjük Erikát,hogy mérje meg ,most már kiváncsi vagyok :)

Válasz

Krauszné Tünde üzente 10 éve

? Miről beszélgettek? A kan egyáltalán nem nő gyorsan és nem is nagy. Öt hónapos és Héránál jelentősen alacsonyabb, aki szuka . A kan akkor lenne esélyes a nagy kan méretre, ha egy hónap múlva elérné Héra marmagasságát ! Amelyik kutya hat hónaposan eléri a standard méret alsó határát ( 56-61 cm szuka -kan ) az jó eséllyel a standard szerinti nagy kutya katagóriába kerül 60-61 cm szuka , 65-66 cm kan. Ez több, mint tapasztalat, ezt sok kutyán, rottweileren és más fajtán keresztűl bizonyítást nyert, még akkor is ha folyamatosan "megkérdőjelezik" a kutya gazdik.

Válasz

Benkő Heni üzente 10 éve

Gondolom,hogy nehéz nyugton tartani,Íziszt se lehet :)
Lehet ,hogy alacsonyabb fehérje tartalmú tápot kéne neki adni,mert az nem húzná meg ennyire.Belekeverhetnél neki valami gyümölcsöt pl.almát,vagy rizst,tésztát,zabpelyhet.
Hérán látszik,hogy sportos,Hektor meg jó nagydarab kutyus lesz :)
Ízisz is nagy 56 cm és még csak 7 hónapos.

Válasz

Tálasné Erika üzente 10 éve

Szerencsére jobban van, de nagyon nehéz rávenni, hogy maradjon nyugton :) Gyorsan nő, ami nem igazán jó. Csökkentett energiatartalmú tápot kap, kevesebbet, mint ami neki kellene, mellé, hogy ne legyen éhes, főtt krumplit.
Héra igazi sportos kutya. Most a frizbizésre tanítanám, ha kellene, de nem kell. Ösztönösen vetődik a magasba a korong után, szinte repül.:)

Válasz

Benkő Heni üzente 10 éve

Jobbulást neki !
Lassan már nagyobb lesz Héránál :)
Nagyon szépek mind a ketten.

Válasz