Töreki Tibor üzente 10 éve

"Kecskemét - Bűnösnek találta a Kecskeméti Járásbíróság ma azt a férfit, aki 2011. február 16-án gázolajjal leöntött és felgyújtott Kisizsákon egy rottweilert. Dr. Kócsó Sándor 3 év próbaidőre felfüggesztett egy évi börtönbüntetéssel sújtotta a vádlottat."
keol.hu

Válasz

Bognár Attiláné üzente 13 éve

Igen,úgy legyen.Azért mielőtt leültetik meg kellene locsolgatni a hátát gázolajjal és mindennap meg gyújtani fél órára,nehogy fázzon a hűvösön!

Válasz

Krauszné Tünde üzente 13 éve

Úgy is legyen, hogy megkapja!

Válasz

Töreki Tibor üzente 13 éve

Börtönbüntetést kér a Kecskeméti Városi Ügyészség egy 62 éves férfira, aki az idén februárban egy acélhurokkal befogta szomszédja kutyáját, majd gázolajat öntött az állat hátára és meggyújtotta.
Forrás MTI

Lángolva szaladt haza a rottweiler

Válasz

Gergity Mátyás Sándor üzente 13 éve

Egy szónak is 100 a vége. Ki kellene irtani az ilyen embereket a világürbe!

Válasz

Szabó István üzente 13 éve

Igazat kell adnon Tündének. Én is két rottveilert tartok, részben azért mert a híres zámolyi, nem éppen becsületes lakosok miatt szükséges. Én szomszédom sem csinálta meg a kerítést, így mivel nem szerettem volna magamnak kellemetlenséget, oszlopokat vettem és vadhálót, megcsináltam a kerítést. Úgy gondoltam még mindíg gazdaságosabb, mintha valakit megtámadnak a kutyák. Sajnos fenti esemény addig meg fog történni, amíg a törvényt ily gyenge szinten alkalmazzák. Igazán komoly büntetés amiről állatkínzási ügyben hallottam még nem történt. Fenti eset előre megfontolt, különös kegyetlenséggel elkövetett állatkínzás. (megérne úgy 5-10 évet)

Válasz

Kispálné Németh Mónika üzente 13 éve

Én ugyanazt csinálnám ezzel az emberrel! Csak láncrakötném,hogy ne tudjon szabadulni!

Válasz

Dancsó Béla üzente 13 éve

Aki képes felgyújtani egy állatot,az emberekre is veszélyes lehet,börtönben a helye!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Én súlyosan büntetném azokat a gazdákat is akik természetesnek veszik hogy kutyájuk az udvarukon kívül tevékenykedik. Az állattartás nem úgy kezdődik, hogy végy egy állatot, hanem elsőként teremtsd meg a megfelelő környezetet számára. A kulturálatlan kutyatartás sokaknak természetes, ez a hozzászólásokból is kiderül.

Válasz

Krauszné Tünde üzente 13 éve

Pont erről van szó!
A két emberre tartozik a dolog!
Nincs annál parasztabb, sunyibb megoldás, mint a védtelenen bosszút állni!
Ha lenne módom és lehetőségem szemtől szembe állnék az illetővel és a szemibe mondanám mit gondolok. A háta mögött kidumálni, kibeszélni senkit nem szeretek.
Ha az én szomszédom lenne, minden lehetséges( törvényes) eszközzel elérném, hogy ilyen ne fordulhasson elő.
A kutyám úgy védeném, hogy akár azt a kerítést is megcsináltatnám, átjárhatatlanra ami nem az én oldalam. ( meg tettük mi is, hiszen a mi kölyök kutyáink is elindultak szomszédolni) A második eset után nem volt harmadik ! Kerítés javítás, átjárhatatlanná tevés volt a műsor, egy héten belül. Nem vártuk meg hátha felnő és nem fogja csinálni!
Az egyik oldalon hullám aluminium került fel, a másik oldalon betonháló, mert a szomszéd kérése az volt, hogy ne "börtönözzük "be.
25 éve itt lakunk, de nincs gondunk egyik szomszéddal sem. ( Volt, hogy 9 rottweilerünk volt!)

Válasz

Gergity Mátyás Sándor üzente 13 éve

Az szép és jó, hogy nem lehet szép szóval elérni dolgokat de akkor el kell a kutyát égetni elevenen??? van egy hely ahol kimegy a kutya?? HA az én keritésem és nem tudok rola kerssen fel és megcsinálom. HA az ővé és tudd rola csinálja be és jeleze azt felém!!!!!!

Válasz

Krauszné Tünde üzente 13 éve

Az baj, hogy ezt még természetesnek is érzed és büszkeséggel tölt el. Van olyan kerítés amin nem tud kiszökni egy kan kutya !
Mivel nem téged bosszantott, nem neked okozott kárt a kiszökő, csajozó kutyád, mindenkitől azt vártad legyen toleráns veled.
Mindkét kutya gazdája felelősségre vonható, a hibázásuk mértékében. A gyújtogató azért érdemel súlyos büntetést, mert lett volna más eszköze is. lyen durva, kegyetlen megoldásra nem volt szükség.
Bár ahogyan így elnézem, és a tapasztalatom is az, hogy a szép szó, a kérés, soha nem ér el akkora hatást, mint az agresszió, durvaság.

Válasz

Gergity Mátyás Sándor üzente 13 éve

Lehet a gazdi is hibás valahol de kérem szépen ha a gazdi felelőtlen is???,,, MIért azt a szerencsétlen kutyát kell bántani? Én fegyveres ember vagyok és van 2 csodálatos testőr kutyám akik ovnak védnek engem, és én is őket. Aki engem bánt az a 2 testőrrel találja szemben magát. Aki őket bántja az egy 177 magas nagydarabb edzésben lévő 105 kilós emberrel! És ahogy náluk nincs kegyelem nálam sincs. Aki a családom bántja legyen az a párom a gyerekem vagy a kutyáim azt széttépem megeszem és reggelre ki.......rom. Remélem nem voltam nagyon durva. De sajnos nem tudok szánalmat érezni az olyan emberrel szemben aki ha nem is szereti az állatokat,legalább ne bántalmazza azokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Remélem mihamarab rendbe jön a kutya!

Válasz

papp andrás üzente 13 éve

Gábor én nem tartom hibásnak a gazdáját,mivel az én 1 kutyámnak nem volt olyan kerítés amin nem tudott felmászni ha tűzeltek a szukák! De ami szegény kutyussal történt az egyszerüen elképesztő!Súlyos büntetést az ilyeneknek!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Igazad van,és ebből kiderűl neveled a kutyádat, és nem csak úgy van és nő mint a dudva.

Válasz

Sochaczki István üzente 13 éve

Én annyit szeretnék hozzátenni,hogy hosszú ideig dolgoztam öntödében.Sajnos ilyen helyen elkerülhetetlen,hogy az ember itt ott megégjen.Így tudom testközelből mivel is jár ez.Az első sokk után gyakorlatilag nem érez fajdalmat az ember.Aztán másnap s utána hoszú ideig,főleg amíg hegesedik az nagyon rossz.Az elfertőződés veszélye ilyenkor a legnagyobb.Bár idővel elhalványulnak a sebhelyek,de örökre megmaradnak.A vasgyárban pedig egyik volt kollégám elé ömlött az olvadt acél.A kulcsok megolvadtak a zsebében.Bár akkor még elment egy cigit kérni másnap belehalt az égésbe.Majdnem egész teste összeégett.Nekem is voltak gondjaim a koborló kutyák és az udvarlásba feledkezett kanok miatt a keritéssel.Mostanra sikerült megoldanom a gondokat,így nem tudnak se ki se be jutni komoly nehézség nélkül.Azt nem állítom,hogy lehetetlen ,mert láttam olyan akrobata mutatványokat,hogy nem akartam hinni a szememnek.Nagyon odafigyelek így eddig semmi probléma nem adódott ebből.Zeuszt pedig úgy szokatjuk,hogy még nyitott kapunál se menjen ki az utra.A kapuig eljön ott leül és vár.Azt hozzátenném,hogy aki megpróbálná bántani,annak biztosan ellátnám a baját .márha még szükség lenne rá.Én is kiváncsian várom a hireket Bucimaciról.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Maximálisan elítélendő amit ez az állat csinált!!!!!!!!!
Én a kutya gazdáját is hibásnak tartom, mert a kutyája el tudott szökni a kertből!
Tüzelés ide vagy oda el kellene jutni oda, hogy aki kutyát tart az felelősségteljesen tartsa.
Nálunk is volt,hogy megjelent a kertünkben más kutyája több szomszéd drótkerítését tönkre téve, mit mondjak nem örültem neki.
Nem a kutyát bántottam őt ,,kértem" meg tartsa kordában az ebét.
Sajnos ez a mai napig nem működik neki,de ez minket nem érint.
Sok ilyennel találkozunk mindannyian csak sajnos itt a kutya itta meg a levét a gazda felelőtlenségének.

Válasz

Bognár Attiláné üzente 13 éve

Anya szülte az ilyet ?????????? Inkább le sem írom hogy mit kellene vele csinálni!!!

Válasz

Szekeresné Mónika üzente 13 éve

Jobbulást kivánok Bucimacinak!!! Én hasonló képpen tennék a gyújtogatóval! Borzalom hogy igy elintézte szegény kutyúst.Én biztos megkeseritteném a minden napjait a gazda helyében

Válasz

Töreki Tibor üzente 13 éve

Ő kapcsolatban van Bucimaci gazdájával,ismeri az eset részleteit, jelenlegi állapotát.

Válasz

Krauszné Tünde üzente 13 éve

Miért ő?
Ő a gazdája, vagy menhelyre került Bucimaci?

Válasz

Töreki Tibor üzente 13 éve

Nagyon sok kutyabarát,rotweiler kedvelőt felháborított Bucimaci esete.
Szabó Attila, a Menhely az Állatokért Alapítvány ebrendészeti telepének vezetője,
rövidesen tájékoztat bennünket Bucimaci jelenlegi állapotáról.

Válasz

vogyicska géza üzente 13 éve

ez az ember nem méltó arra hogy embernek is szolitsák vagy azzal a szóval illesék.
nembirtam tovább kiállni hogy bekapcsolodjak az általatok módón elitélendő kegyetlen cselekedetbe. ez a tette nemelöször történhetett csak ez került napvilágra. gyalázat gogy ezt a biróságaink ejnye ejnye belenyugvással buntetik.......

Válasz

Sipos Virág Fanni üzente 13 éve

Szegény kutya!Együtt tudom érezni amit ő érezhetett és érez még most is én is megégtem ám szerencsére nem annyira és nyoma sem maradt.Sajnálom nagyon.És a legrosszabb az égésben hogy először nem érzed akkora sokkot kap szegény majd amikor adják neki a fájdalom csillapítót akkor fogja érezni szegény.Ez az ember aki felgyújtotta nem hogy börtönt nem érdemel még halált sem mert annyira nem méltó hogy egy szóval is illessék.

Válasz

Gergity Mátyás Sándor üzente 13 éve

Egyetértek veled István!

Válasz

Sochaczki István üzente 13 éve

Kedves Sándor!Egyetértek.Van szerencsém ?!ismerni egy bántalmazott rotit.Őt az eszement volt gazdája azért verte mert sokat eszik szerinte?!A szerencsétlen kutyát hónapokba tellett mire munkatársam Tibor rendbehozta és már nem reszkett etetéskor.Mostanság már semmi gond nincs vele.Erősek a rotik és a bántalmazás ellenére sem támadta meg volt gazdáit,igaz az ütlegelőt mindig hangos morgással figyelmezteti a kétlépésre.Egyebekben talán most amikor az alkotmánymódosításról kérik ki a véleményünket javasolni kellene egy hathatós törvény belevételét.Szerény véleményem szerint ez példaértékű lehetne az Unióban is.Állatvédelmi törényre gondolok,melyben nemcsak a rotik,de az összes többi kutya és más állatról gondoskodnak,ha kell elrettentő szigorral,melyet hathatósan be is tartatnak.Ennek tételes kidolgozásához pedig ott vannak a megfelelő szakemberek,legalább egyszer tisztessségsen megdolgoznak az adónkért.Remélem még hallunk Bucimaci sorsának jobbra fordulásáről később.

Válasz

Gergity Mátyás Sándor üzente 13 éve

Az a baj István hogy ha magában okoz kárt az ilyen ember az meg is érdemli nem vagyok olyan ember aki gyilkolászna de ez az ember egy gerinctelen mocsok aki nem érdemli meg az életet. Börtönt neki 20 év minimum. Aki ilyet megtesz egy kutyával az megteszi az ember társaival is. Remélem az a szép kutya rendben lesz és nem marad maradandó nyoma a dolognak benne. Ezt követően nem csodálkoznék ha megvadulna a családdal szemben is !

Válasz

Sochaczki István üzente 13 éve

Bucimacinak jobbulást kivánok.Érthetetlen miért gyújtotta fel az az ember,aki ismerte és tudta milyen kutya,hiszen a gyerekeivel is együtt játszott.Egy csapdába esett bepánikolt állat bizony veszélyes lehet,de nem lehetett áthivni a gazdáját,vigye haza!?És egyáltalán mit keresett nála a gyúlékony anyag amivel akár saját magának is kárt okozhatott volna.Gondolom a hirtelen harag szülte az ötlete és nem előre megtervezett volt.Talán gyújtogatás helyett inkább a portája rendes keritéssel való ellátására kellene figyelnie,illetve nemcsak a kankutyák gazdái hibásak,hogy odajártak hozzá kárt okozva.Gondolom nem az első eset volt már.A tüzelő kutyáját ha nem fedeztette,akkor el kellett volna zárni biztonságos helyre.Ennyi csupán és nincs gond,nincs felesleges költség és harag.A roti gazdája is hibás mert ha kitudott szökni ez nem az első eset volt. Neki is szintén gondoskodnia kellene arról mégha most már megkésve is,hogy ez ne fordulhasson elő többé.A számlát most a rotinak hozták ki ezért.Azért nem szeretnék a helyében lenni amikor a gyerekeknek próbálja elmondani miért bántotta ilyen kegyetlenül Bucimacit.Nem vall túl nagy merszre hogy egy csapdába esett állatot bántott,de örüljön,hogy a kutya fájdalmában nem fordult ellene még akkor sem.De azért mostantól kerülje el a rotit,mert legközelebb valószinűleg neki lesz alaposan befűtve.

Válasz

Gergity Mátyás Sándor üzente 13 éve

Lehet nem sokáig lakna a szemétláda a szomszédomként

Válasz

Krauszné Tünde üzente 13 éve

Szomorú és döbbenetes az eset. Ez a mai Magyarország!
Nem szeretem a bulvár híreket és bulvár sajtót!
Abból élnek, és táplálkoznak, hogy az emberek rákattannak a híreikre. Mennél megdöbbentőbb, mennél vitára sarkallóbb, annál több a bevételük.
Így, ha lehet , mert lehet , én nem támogatom, hogy nagyobb bevételre tegyenek szert.

Válasz

Iski Zsuzsanna üzente 13 éve

Ajánlom elolvasásra az eredeti cikk alatt szereplő hozzászólásokat! Némelyik nagyon elszomorító...

Válasz

Iski Zsuzsanna üzente 13 éve

Ez egyszerűen felháborító! Szavakat sem találok arra, hogyan lehet valaki ennyire kegyetlen... :((
Miért kell azon csodálkozni, ha egy cspdába esett kutya idegen emberrel szemben támadólag lép fel!? S ha már netalán ez meg is történt, miért kell azt a nyomorultat felgyújtani!?
Könnyes szemekkel néztem végig a fotóit ennek a szerencsétlen jószágnak...
Kívánom annak a degenerált, brutális vadállatnak, akit embernek nem is neveznék, hogy élje át azokat a szörnyű fájdalmakat ő is, amit ennek a kutyának okozott!!!
A gazdi pedig tényleg nem értem, miért nem figyel arra, hogy ki tud-e jutni a kutyája!? Bár tudom, egy tüzelő szuka miatt sok akrobatikus mutatványra került már sor...

Válasz