Töreki Tibor üzente 8 éve

Én azt javaslom nem azonnal az első " várj, jól nézz körül, látogass meg több tenyésztőt és nézd meg a szülőket.,az almot . Személyesen tájékozódj és az általad legmegbízhatóbb, legszimpatikusabbnak tartott tenyésztőtől vásárolj . Több helyen van ill várható kölyök születése.

Válasz

Cseh László üzente 8 éve

Kedves Tibor!
Találtam pár linket, de előbb a segítségedet, kérném!
Tudnál ajánlani megbízható tenyésztőt a főváros, vagy annak környékén?
Segítséged előre is köszönöm!

Válasz

Töreki Tibor üzente 8 éve

Nekem mindkét rotim már farkas kutya, figyelem, imádom mikor farokcsóválással jelzi(k), ha jó kedve van, vagy játszani szeretne,és jelez ha készül valamire. Remélem megtalálod a megfelelő tenyésztőt is, döntésed 10-12 évre szól !

Válasz

Cseh László üzente 8 éve

Kedves Tibor!
Tény, hogy így szoktam meg, kurtított farokkal "rendelkező" ebeket látok, láttam idáig.
Ám ha új szelek fújnak, természetes elfogadom, és a hivatalos utat fogom igénybe venni mindenképp. Igyekszem tenyésztőktől, nem szaporítóktól vásárolni.
Láttam itt pár linket ez-irányban
, ill. még sok mindent amit hasznosnak bizonyulhat!
Köszönöm a segítséged!

Válasz

Töreki Tibor üzente 8 éve

Kedves László ! Jól tudod, hivatalosan már rég nem vágják a rottweiler farkát. Ahogy lopni sem szabad, vágni sem, de ennek ellenére is vannak olyanok akik "így szoktam meg" alapon vágják, (vagy egészségügyi okból), sajnos anyagi haszonszerzés miatt is , mert "erre van igénye a vevőnek" Vannak tenyésztők akik betartják a szabályokat, mert az FCI így határozza meg -tenyésztők,kiállítóknak ez a standard -és vannak a szaporítók akiknek csak a pénz a lényeg. Garancia nincs, a döntés a Tied,hogy kitől és milyen kutyát vásárolsz.

Válasz

Cseh László üzente 8 éve

Sregítséget kérnék!
Rottweiler kan kiskutyát szeretnék, így nézegettem a lehetőségeket, hirdetéseket, képeket... Megdöbbenve tapasztalom, hogy a legtöbbnek nincs kurtítva a farka.
Megdöbbenve, mert élőben az általam látott kutyáknak kurtított farka van, így én is így "szoktam meg". Tudtommal viszont a Magyar Közlöny 2012-ben lehozott törvényében, 7 napos koráig engedi. Most vagy én tudom rosszul, vagy a fajta jelleg nem kívánja meg, így meghagyják, és megkímélik magukat a "problémától"!?

Válasz

Krauszné Tünde üzente 9 éve

Gabriella, ebből is látszik, hogy milyen felületes tudásuk van az embereknek a kutyáról, az állatról, a rottweilerről!

Válasz

Heiczinger Gabriella üzente 9 éve

Jó páran kérdezték tőlem milyen fajtájú a kutyám,mire én roti, döbbenet, majd a következőket mondják:de nem fajtatiszta hisz farka van.

Válasz

vogyicska géza üzente 13 éve

teljesen igazad van........ köszönöm

Válasz

Töreki Tibor üzente 13 éve

"Egy kis farokcsóválással a kutya több érzelmet tud kifejezni,
mint az ember órákig tartó beszéddel"

Válasz

vogyicska géza üzente 13 éve

ma márt én sem de biztos nem egy pillanatról a másikra szoktad meg. nehéz az embereket meggyözni meg nem is kell.mindenki maga döntése.

Válasz

simon tibor üzente 13 éve

igen nekünk is nehéz volt megszokni a "farkas "kutyánkat ,de ma már el sem tudnám képzelni csonkán!!

Válasz